(Dag)activiteiten

De verandering in de gezondheidszorg maakt de weg vrij om zorg dichter bij de mensen te brengen. Hier spelen de medewerkers van Aan den Hofpad graag op in. Zij organiseren uiteenlopende (dag)activiteiten. In de allereerste plaats om mensen een waardevolle en plezierige bezigheid te geven in een fijne sfeer. Maar ook om de mantelzorger even te ontlasten.

De cursussen zijn bedoeld voor iedereen die daar zin in heeft, ongeacht of er een indicatie voor zorg is. Kwaliteit én verbinding zijn sleutelwoorden.

De cursussen worden gegeven door vakvrouwen met passie voor hun werk en hart voor de mensen waarmee ze werken.

Er wordt geboetseerd en steen bewerkt en er worden plannen gemaakt voor een cursus fotografie, een cursus houtbewerken, een cursus textiel etc. Bovendien zijn de voorbereidingen bijna klaar voor een reeks bijeenkomsten voor vrouwen tussen 21 en 100 jaar waarbij het draait om in verbinding komen met jezelf. De cursus wordt gegeven door Lieke Cools en Jannie Buis.

Cursisten in rolstoelen zijn van harte welkom, de ruimte is rolstoeltoegankelijk en voor wie het nodig is, zijn er verstelbare tafels aanwezig.

Boetseren

De dagactiviteit ‘Boetseren’ wordt gegeven door Katrien Coppelmans, Zij is naast haar werk in de gezondheidszorg bij de Severinus Stichting in Veldhoven, gediplomeerd docent keramiek en boetseren.

Boetseren is gemakkelijk te leren, het enige dat u nodig heeft zijn uw handen en een brok klei. Klei laat zich eenvoudig vormen, ook als je geen geoefende of sterke handen hebt. Je kunt in de eerste les al een mooi schaaltje of potje maken.

De werkstukken die klaar zijn krijgen de tijd om te drogen. Uiteindelijk wordt alles wat je maakt gebakken in de oven op meer dan 1000ºC, zodat je een echt stuk keramiek in handen krijgt. Zelfgemaakt.

Boetseren is vooral heel ontspannend. Je handen zijn bezig, je bekijkt het resultaat, je vormt de klei zoals jij het wil.

In de cursus bij Aan den Hofpad wordt gewerkt in een kleine groep van maximaal 8 personen. Er is tijd voor een praatje en er zijn altijd 2 mensen die helpen als je dat wil.

De cursus start om 9.00 uur met een kopje koffie/ thee. Er wordt gewerkt tot 12.00 uur met tussendoor een pauze wanneer je dat wenst.

Steenbewerken

Bij steenbewerken wordt gewerkt met speksteen, een zachte steensoort.
Geen steen is hetzelfde, kleur, hardheid,, aders, steeds verschillend. Uit de steen wordt met raspen en vijlen een vorm gehaald.

Ontwikkeling en verdieping van eigen creatieve kwaliteiten die elk mens heeft staan centraal, zowel vaktechnisch als inhoudelijk. Verbinding is hierin een sleutelwoord. Verbinding met elkaar, verbinding met de steen waarmee je werkt en verbinding met je eigen innerlijk waarin de mooiste beelden al aanwezig kunnen zijn.

Zo kan steen bewerken uitgroeien tot een echte passie. Steenbewerken bij Aan den Hofpad wordt in kleine groepen van maximaal 8 personen gegeven. Er is, naast de docente Giselle Weegels, altijd nog een andere medewerker aanwezig om te helpen waar nodig.


Workshop Over vrouw zijn

Als vrouw vervul je in het leven vele rollen, dochter, zus, vriendin partner, collega, moeder of oma. Je kunt hierin je best doen om waardering van anderen te krijgen “wat verwacht de ander van mij, doe ik het goed genoeg…”

Je focus is dan op anderen gericht of Je drukt uit wat in je leeft zonder jezelf te forceren. Op deze manier ligt de focus op jezelf, jouw drijfveren Dit zijn we als vrouw niet gewend. Wil je ervaren wat dat voor jou, als vrouw, kan doen?

Kom dan naar de workshop “Over vrouw zijn”. De workshop bestaat uit 7 zaterdagochtenden. Als leidraad gebruiken we de Latifa meditatie. Latifa betekent subtiel en staat voor 7 subtiele levens-kwaliteiten: Aanvaarden, verlangen, hoop, geloof en vertrouwen, loslaten, liefhebben en geliefd zijn, en bereid zijn. Iedere bijeenkomst staat in het teken van een stap van de Latifa.

Datgene wat we iedere dag meemaken, tegenaan lopen, nemen we hierin mee. Op een ongedwongen manier komen lichaamsgerichte activiteiten, stembevrijding en meditatie in de workshop aan bod

De workshop wordt gegeven door Lieke Cools en Jannie Buis.

Wat is stembevrijding

Veel mensen voelen een verlangen om te zingen maar doen dit niet. Misschien denken ze dat ze het niet kunnen. Dat is niet waar! Elke stem is uniek, wie zingt ervaart energie en plezier. Zingen, omdat je wilt zingen. Bij stembevrijding zing je wat in je leeft. Jouw stem, jouw lied.

Flyer blad 1 WORKSHOP Over vrouw zijn 18-01

Flyer Blad 2 WORKSHOP Over vrouw zijn

team image
Katrien Coppelmans
Docent workshop Boetseren
team image
Katrien Coppelmans
Docent workshop Boetseren
team image
Giselle Weegels
Docent workshop Steenbewerken
team image
Giselle Weegels
Docent workshop Steenbewerken
team image
Marleen van Woerkum
Coordinator
team image
Marleen van Woerkum
Coordinator
Coordinator
marleen@aandenhofpad.nl
06-48767706

Aanmelding
Voor aanmelden of het aanvragen van meer informatie kunt u het contactformulier gebruiken. U kunt ons natuurlijk ook bellen binnen onze openingstijden. U kunt altijd een bericht inspreken, wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Werkwijze
U meldt zich aan voor één van de dagactiviteiten via het contactformulier of via telefonisch contact met één van onze medewerkers.

Als er tijdens de dagactiviteit behoefte is aan extra ondersteuning zullen we op de eerste cursusdag een gesprek inplannen zodat we op een zo goed mogelijke manier in kunnen spelen op wat voor u nodig is.

 Samenwerking
Wij werken nauw samen met Joris Thuis en met een ergotherapeut.

Vergoeding en tarieven
Mensen met een indicatie voor zorg, kunnen een vergoeding aanvragen via de WMO. Onze praktijk kan u bij de aanvraag helpen.

Openingstijden
Maandag, dinsdag en woensdag en vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.